Inspirerar till en härlig och hållbar livsstil

Våra yogaklasser

Vi erbjuder i dagsläget hathayoga, gravidyoga, mammabarnyoga och barnyoga. Kurserna hålls på Ecocaféet samt i Torvalla by, Östersund. Christine erbjuder även privata yogalektioner i yogastudion eller via Skype för den som önskar.


Hathayoga- är en lugn, skön och samtidigt kraftfull yoga där vi utför stående, sittande och liggande asanas (fysiska positioner) samt andningsövningar. Denna yoga passar alla, nybörjare som erfarna yogisar, gammal som ung, kvinna som man. Du utgår alltid från dina egna förutsättningar. Ordet "ha" betyder sol och "tha" betyder måne, och med "hathayoga" menas att föra samman och balansera motsatser: kropp och sinne, höger och vänster sida, framsida och baksida av kroppen etc.

Andningen är en central del av yogan (och livet) och du kommer därför lära dig olika andningsövningar under kursens gång för att komma i kontakt med din andning och använda den på bästa sätt.

Klassen avslutas alltid med en skön vila i shavasana, där din kropp får möjlighet att komma till ro och tillgodogöra sig alla fördelar av de övningar som du gjort under yogaklassen.

Varmt välkommen! Här finns schema och priser för vårens kurser.

Gravidyoga- Inom dig växer ett mirakel. Unna dig en skön stund varje vecka, där du möter dig själv, barnet i din livmoder och andra gravida kvinnor.

Yogaövningarna är utvalda för att de är speciellt gynnsamma under graviditeten och som en förberedelse inför förlossningen. Förutom de fysiska övningarna får du lära dig att slappna av och vara närvarande i nuet. Du får även öva på att bli medveten om din andning, vilket är väldigt bra förlossningen. Det du lär dig under kursen kommer du även att ha stor nytta av sedan barnet är fött.

Kursen är på 6 ggr och startar kontinuerligt. Det kan med fördel upprepas tills du känner att du kan göra passet på egen hand hemma. Det finns ett kompendium med samtliga övningar som kan köpas på plats för 100 kr.

Det finns även en intensivkurs som är två lördagar kl.10-13 med hemövningar emellan.

Rekommenderat är att påbörja kursen efter v.12 och därefter kan du fortsätta fram till förlossningen.

Mammabarnyoga - kom och ha en skön stund med ditt barn samtidigt som du gör övningar som stäker och mjukar upp kroppen och lugnar sinnet. Övningarna är anpassade för den nyblivna mamman, som under graviditeten och förlossningen genomgått stora förändringar.

Kursen är på 6 ggr och startar kontinuerligt. Det kan med fördel upprepas tills du känner att du kan göra passet på egen hand hemma.

Rekommenderat är att påbörja kursen sedan efterblödningarna upphört (ca. 5 veckor) och därefter kan du fortsätta fram tills det att barnet börjar krypa.

Privat yogalektion- för dig som vill ha en yogaklass utformad just efter dina behov, extra vägledning och korrigering av läraren eller för dig som gärna vill komma igång med yoga och har svårt att avsätta tid för en kurs.

Barnyoga- med lekfullhet och glädje introduceras barnen till yogans magiska värld. Vi gör yogarörelser, andningsövningar, sångmeditationer och olika koncentrationsövningar. Samarbetsövningar, massage och skapande aktiviteter är också en del av yogastunden.

Yogan hjälper barnen att släppa på stress och spänningar och erbjuder verktyg för att hantera starka känslor. Fysiskt ger yogan ökad kroppskännedom, styrka och flexibilitet. Vi vill ge barnen en positiv upplevelse av yogans fantastiska verktyg redan tidigt så att de naturligt kan använda sig av dem i sin vardag. Varje klass avslutas med en avslappning till tonerna av tibetanska klangskålar för att hjälpa barnen att komma ned i varv.

Kurserna är uppdelade för barn i åldern 3-5 år, 5-7 år och 7-10 år.

Yoga på jobbet- perfekt för att måna om personalens fysiska och mentala välbefinnande.

Utomhusyoga- på sommaren (ungefär juni-augusti) erbjuder vi gröna och sköna yogaklasser på Fridbacka gård i Torvalla by, Östersund. Vi lägger under våren ut mer detaljerad info om plats och tid.